Motoractive Leasing a primit avizul BNR pentru a acorda finantari cu grad de indatorare de 70%

Marti, 19 August 2008, ora 15:47
1476 citiri
Motoractive Leasing a primit avizul BNR pentru a acorda finantari cu grad de indatorare de 70%

Motoractive Leasing, companie detinuta de GE Money Romania, acorda populatiei, din august, finantari la care accepta un grad de indatorare de cel mult 70% din venituri, prin Motoractive Leasing, dupa ce a primit avizul favorabil al bancii centrale, a anuntat firma. Compania permitea clientilor un grad maxim de indatorare de 40% inainte de a primi aprobarea BNR.


Motoractive Leasing ofera in Romania finantare auto si de echipamente sub marca GE Money si a obtinut avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind normele proprii de creditare din 4 august, se arata in comunicat.


Astfel, potentialii clienti ai companiei pot obtine finantari mai mari, gradul de indatorare de pana la 70% din veniturile nete eligibile aplicandu-se tuturor tipurilor de finantari de leasing auto pentru populatie, se mai spune in comunicat.


"Noile norme vizeaza o segmentare a clientilor persoane fizice in clase de risc, in functie de care se stabileste gradul maxim de indatorare acceptat. Practic, acesta poate varia intre 55% si 70% insa estimam ca in majoritatea cazurilor, gradul de indatorare va fi in jur de 65% din veniturile nete eligibile", a declarat Felicia Relenschi, director general al Motoractive.


"Suntem prima companie de leasing care ofera posibilitatea cresterii gradului de indatorare pana la 70% si printre primii care utilizeaza norme proprii de creditare pentru persoane fizice, validate de BNR ", a mai spus Relenschi.


Potrivit calculelor Motoractive, pentru un autoturism in valoare de 10.000 euro, fara taxa pe valoare adaugata (TVA), cu un avans de 15% pe o perioada de sapte ani, rata de leasing este 136 euro, la care se adauga costul asigurarii si TVA, dobanda anuala efectiva (DAE) fiind de 10,14%, se arata in comunicat.


Venitul minim disponibil (dupa deducerea altor angajamente de plata, inclusiv alte credite sau leasing) va fi de 230 euro, care ar corespunde unui venit lunar de 500 euro daca utilizatorul nu mai are alte angajamente de plata - precum chirii, pensii alimentare sau alte credite -, iar familia este formata din doua persoane.