Moneda aniversara din argint, lansata de BNR

Vineri, 01 Martie 2013, ora 12:55
2196 citiri
Moneda aniversara din argint, lansata de BNR
Foto: BNR

BNR a lansat o moneda din argint cu o valoare nominala de 10 lei, dedicata aniversarii a 300 de ani de la inceperea constructiei Manastirii Antim din Bucuresti.

Aversul monedei prezinta mai multe detalii din arhitectura Manastirii Antim din Bucuresti: un fragment din frontonul cu cruce si rozeta.

De asemenea, pe aceasta fata se regasesc stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune "2013" si inscriptia in arc de cerc "ROMANIA".

Reversul monedei reda imaginea bisericii Manastirii Antim din Bucuresti, portretul ctitorului Antim Ivireanul, anul inceperii constructiei "1713" si inscriptiile in arc de cerc "MANASTIREA ANTIM", "BUCURESTI" si "SFANTUL IERARH ANTIM IVIREANUL".

BNR va oferi pentru fiecare moneda aniversara, ambalata in capsule de metacrilat transparent, cate o brosura de prezentare a emisiunii numismatice, redactata in limbile romana, engleza si franceza.

Brosura va contine si certificatul de autenticitate, semnat de Mugur Isarescu, guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul emisiunii numismatice este de 500 de bucati, iar pretul de vanzare, fara TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 370 lei.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 300 de ani de la inceperea constructiei Manastirii Antim din Bucuresti au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Moneda aniversara poate fi cumparata dn sucursalele BNR din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#monede aniversare BNR, #moneda aniversare Manastire Antim, #emisiune monede argint BNR , #stiri BNR