MKB Romexterra Bank isi majoreaza capitalul social cu aproape 123 milioane lei

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 16:12
1730 citiri
MKB Romexterra Bank isi majoreaza capitalul social cu aproape 123 milioane lei

Romexterra va incorpora in capitalul de rang I al bancii cele 123 milioane de lei (29 milioane euro) obtinute de la actionari in urma majorarii capitalului social, a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele executiv al bancii, Dan Sandu.

"Majorarea va fi efectuata prin aportul actionarilor, avem nevoie de bani pentru capitalul de rang I al bancii", a spus Sandu.

In acelasi timp, Romexterra va realiza o conversie a datoriei catre banca- mama MKB Bank Zrt., in valoare de 10 milioane de euro, in contul imprumutului subordonat echivalent obtinut in luna iunie a anului curent.

Romexterra trece printr-un proces de restructurare si optimizare a costurilor si a concediat cateva sute de angajati in ultimele 18 luni.

"Am inchis 26 de sucurale de la inceputul anului", a adaugat Sandu.

Vicepresedintele executiv al bancii, Florian Kubinschi, a declarat ca "banca a pierdut o parte semnificativa de venituri in 2010 datorita descresterii activelor ca parte a procesului de redresare," iar efectele pozitive ale proiectelor de restructurare vor fi vizibile incepand cu anul 2011.

"Procesul de restructurare este inca in faza dificila la sfarsitul semestrului I 2010, cu cheltuieli de restructurare ridicate atat in ce priveste resursele umane, cat si cheltuielile administrative", a mentionat Kubinschi, argumentand astfel in favoarea majorarii de capital.

El a mentionat ca banca va trece printr-un proces de repozitionare, cu scopul orientarii intr-o banca de nisa orientata spre retail (segmentul persoanelor fizice si IMM-n.r.).

MKB Romexterra a convocat AGA si AGEA pe 29 si 30 iulie MKB Romexterra a convocat adunarea generala a actionarilor (AGA), precum si adunarea extraordinara (AGEA), pentru 29 iulie.

In cazul neintrunirii cvorumului, adanurile se vor relua pe 30 iulie.

Pe langa majorarea de capital si realizarea conversiei datoriei sus-mentionate, adunarile vor stabili componenta consiliului de administratie si va fixa remuneratia membrilor sai, mandatand consiliul pentru semnarea actului constitutiv, ca urmare a modificarilor survenite in urma majorarii de capital si a modificarii sediilor secundare.

MKB Romexterra avea la finalul anului trecut un activ net bilantier de 2,4 miliarde lei si o cota de piata de 0,7% in clasamentul activelor, conform datelor BNR.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#mkb romexterra capital , #stiri BNR