Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul de Finante a atras 500 milioane lei prin titluri de stat

Ministerul de Finante a atras 500 milioane lei prin titluri de stat

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 43 luni, in valoare de 500 milioane lei (121,7 milioane euro), la un randament mediu de 7,29% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), precizeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 500 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,02 miliarde lei.

MFP vrea sa atraga 4,5 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna aprilie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice.

Astfel, ministerul va mai organiza doua licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont in aprilie, una cu maturitate la un an si una cu maturitate la 5 luni, ambele cu o valoare programata de un miliard de lei.

De asemenea, Finantele vor redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 5 ani si la 10 ani, ambele cu o valoare programata de 500 milioane lei.

Totodata, Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca pentru trimestrul al doilea din 2011 vrea sa atraga intre 13 si 15 miliarde de lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 929 ori
Citeste mai multe despreministru finante titluri stat