Ministerul de Finante a atras 317 milioane lei prin titluri de stat

Joi, 17 Martie 2011, ora 16:50
1118 citiri
Ministerul de Finante a atras 317 milioane lei prin titluri de stat

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark, scadente in 49 luni, in valoare de 317 milioane lei (76 milioane euro), la un randament mediu de 7,35% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), conform NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 400 milioane lei. Bancile au depus cereri de cumparare de 547 milioane lei.

La licitatia din data de 3 martie, MFP a respins toate ofertele bancilor pentru obligatiunile de tip benchmark cu maturitate la 3 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului, potrivit datelor bancii centrale.

Ministerul Finantelor Publice vrea sa atraga 3,9 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna martie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice, potrivit datelor ministerului.

Astfel, ministerul va mai organiza o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discont in martie, cu maturitate la un an, cu o valoare programata de un miliard de lei.

De asemenea, Finantele vor mai redeschide o emisiune de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 10 ani, cu o valoare programata de 300 milioane lei.

MFP a anuntat pentru primul trimestru al acestui an majorarea volumului indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piata interna de la 13-15 miliarde lei la 15-17 miliarde lei.

Ministerul Finantelor Publice a atras circa 41,038 miliarde lei pe parcursul lui 2010. In 2009, Finantele au luat din piata aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister, #finante, #milioane, #titluri, #stat , #stiri BNR