Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP a atras 460 milioane lei prin titluri la un an

MFP a atras 460 milioane lei prin titluri la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut luni certificate de trezorerie cu discount scadente la un an in valoare de 460,54 milioane lei (107 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR), informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de un miliard de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,239 miliarde lei.

La licitatia anterioara cu scadenta la un an, din 11 octombrie, MFP a vandut certificate de trezorerie cu discont scadente la 12 luni in valoare de 371,26 milioane lei (87 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an.

MFP vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna octombrie, in vederea refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetar, potrivit datelor MFP.

Ministerul de Finante a atras in septembrie 2,16 miliarde lei, sub valoarea programata de 4,6 miliarde de lei.

In trimestrul al treilea, MFP a reusit sa colecteze numai 6,52 miliarde lei, cu mult sub nivelul programat de 13-15 miliarde lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 916 ori
Citeste mai multe despremfp titluri valoare randament