MFP a atras 115,82 mil. lei prin titluri la un an

Joi, 12 August 2010, ora 16:54
1019 citiri
MFP a atras 115,82 mil. lei prin titluri la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi certificate de trezorerie cu discont cu scadenta la un an de 115,82 milioane lei (27,35 milioane euro), pentru care plateste un randament mediu de 7% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 800 milioane lei, mai mare decat suma atrasa, iar randamentul maxim acceptat a fost de 7% pe an.

Bancile au depus cereri de cumparare de peste 1,25 miliarde lei.

La licitatia similara cu scadenta la un an, din 2 august, Ministerul de Finante a atras 474,7 milioane lei, pentru care plateste un randament mediu de 7% pe an, potrivit BNR.

In ultimele luni, Finantele au respins o serie de licitatii sau au atras cu mult mai putin decat isi propusesera, deoarece nu au acceptat sa plateasca un randament mai mare de 7% pe an, in vreme ce guvernatorul BNR atragea atentia ca MFP se confrunta cu banci care nu mai vor sa cumpere titluri de stat la randamente mai mici de 7-8% pe an.

In trimestrul III, MFP are in vedere emisiuni cu o valoare totala estimativa cuprinsa intre 13 si 15 miliarde lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#finante valoare titluri randament , #stiri BNR