Mesajul BNR: prudenta

Joi, 06 Mai 2010, ora 12:26
1072 citiri
Mesajul BNR: prudenta

Banca centrala va manifesta prudenta in urmatoarea perioada, pentru ca trebuie sa aiba un camp de manevra pentru orice situatie interna si externa, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, informeaza Mediafax.

"Orizontul nostru de reducere (a dobanzii - n.r) s-a micsorat si marja de manevra la fel (...) Trebuie sa avem camp de manevra pentru orice situatie interna si externa", a spus Isarescu, intr-o conferinta de presa.

El a aratat ca, in aceasta zi, singurul mesaj care poate veni din partea BNR este cel de prudenta. Pe de alta parte, analiza bancii centrale indica drept principali factori de risc asupra prognozei de inflatie conduita politicii fiscale si a veniturilor din sectorul public, precum si rigiditatile structurale din economie, ceea ce inseamna evenimente interne.

Totodata, desi raportul asupra inflatiei califica preturile administrate ca avand un risc aproximativ neutru, guvernatorul a punctat ca, personal, le-ar fi incadrat la risc inalt de crestere.

Tot cu un risc echilibrat este creditata si perceptia fata de tarile emergente, in contextul Greciei, si evolutia preturilor volatile.

"In privinta preturilor volatile, credem in noroc si ca agricultura romaneasca ne-ar putea oferi trei ani biblici buni", a spus Isarescu. 

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#bnr, #isarescu, #mesaj, #prudenta , #stiri BNR