ME:Scandalul explozibililor in care ar fi implicat Mircea Basescu ar putea genera pierderi materiale

Miercuri, 26 August 2009, ora 09:12
1347 citiri
ME:Scandalul explozibililor in care ar fi implicat Mircea Basescu ar putea genera pierderi materiale

Ministerul Economiei sustine ca modul de abordare al presei in ceea ce priveste aspectele referitoare la domeniul productiei de aparare ar putea genera pierderi materiale pentru acest segment, fiind prezentate in mod speculativ, se arata intr-un comunicat remis marti de ministerul de resort, informeaza NewsIn.

"In legatura cu temele acestui gen de articole, consideram ca informatiile sunt prezentate in mod speculativ, singurul lor efect fiind acela de a dauna imaginii unui domeniu important al economiei romanesti, acela al productiei de aparare. Modul de abordare, tendentios si incriminator din start pentru orice are legatura cu acest domeniu, genereaza riscul unor pierderi materiale pentru industria de aparare romaneasca, disconfort moral si chiar tensiuni sociale in randul personalului care lucreaza in acest sector, afectand credibilitatea activitatii in sine", se arata intr-un comunicat remis marti de Ministerul Economiei.

Conform ME, industria de aparare este un segment strategic al economiei, care asigura dotarea cu tehnica militara necesara mentinerii sigurantei nationale, chiar si pe timp de pace.

De asemenea, contribuie la buna desfasurare a misiunilor internationale la care iau parte militari romani prin angajamentele asumate de Romania.

Totodata, reprezentantii ministerului de resort considera ca ar trebui sustinute proiectele viabile pentru redresarea unui domeniu, care ar putea genera resurse pentru materializarea programului de reindustrializare a Romaniei.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu sustine ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism.

El a scris luni, pe blogul personal, ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta.

Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie. SRS precizeaza ca nu cunoaste cantitatea exacta de substante explozive care a fost transportata din Thailanda.

Mircea Basescu a negat, luni, printr-un comunicat, acuzatiile legate de implicarea sa in comertul cu explozibili, precizand, insa, ca activitatea de depozitare a containerelor cu marfa aflate in tranzit prin portul Constanta se face sub supravegherea vamii, singura care raspunde de continutul lor.

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#mircea basescu, # pierderi, # explozibil, # scandal , #stiri BNR