Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Managerii apreciaza ca productia isi va mentine traiectoria crescatoare

Managerii apreciaza ca productia isi va mentine traiectoria crescatoare

Productia isi va mentine traiectoria crescatoare, soldul conjunctural acumuland inca 11 puncte procentuale comparativ cu luna ianuarie, inregistrandu-se o tendinta similara si in cazul portofoliului total al comenzilor, conform rezultatelor sondajului de conjunctura realizat de BNR pentru luna februarie, in randul managerilor companiilor private

In privinta disponibilului de materii prime, circa 88 la suta dintre participantii la sondaj estimeaza un nivel normal, situatia imbunatatindu-se fata de intervalul precedent, cand ponderea a fost de 83 la suta.

Principalii factori de limitare a procesului de productie raman insuficienta cererii, dar si blocajul financiar, dificultatile de aprovizionare cu materii prime, nivelul ridicat al ratelor dobanzilor bancare si evolutia cursului de schimb.

Numarul de salariati va consemna o posibila intrerupere a tendintei descendente, in conditiile in care circa 64 la suta dintre managerii intervievati nu intrevad modificari de personal, iar soldul conjunctural a fost marginal pozitiv.

Preturile de productie se vor mentine probabil la un nivel constant. Pentru prima oara in ultimele 12 luni insa, soldul conjunctural a inregistrat o valoare negativa (-9 la suta), astfel incat nu este exclusa posibilitatea unei deflatii de mica amplitudine.

Investitiile vor continua sa se extinda, insa cu o intensitate scazuta (sold conjunctural +11 la suta). Rata profitabilitatii este posibil sa se imbunatateasca comparativ cu perioada anterioara, in conditiile in care soldul conjunctural s-a majorat de la -1 la +17 la suta.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 691 ori