Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lazea: oamenii nu au invatat lectia crizei

Lazea: oamenii nu au invatat lectia crizei

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat ca investitiile in industrie au scazut in acest an, in mod paradoxal, ca pondere in total investitii comparativ cu 2009, desi "industia a fost singura activitate care a avut crestere", precizeaza NewsIn.

"In 2009 s-a investit 40,7% in industrie, din totalul investitiilor pe economie, in timp ce anul acesta s-a investit mai putin.

Deci, in timp ce industia a fost singura activitate care a avut crestere, investitiile spre acea ramura sunt in diminuare, cel putin in termeni relativi", a mentionat Lazea.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica prezentate de oficialul BNR, investitiile in industrie au fost de 40,7% in primul semestru din 2009, iar in prima parte a acestui an ponderea a scazut la 38,2%.

"Oamenii din tara asta nu au invatat lectia crizei si isi inchipuie ca este un episod trecator, vor sa se intoarca la aceleasi activitati - retail, real estate, servicii financiare.


Cei care isi inchipuie ca vor reveni la modelul de afaceri pe care l-au conservat doi ani, in speranta ca vor trece vremurile grele, sa stea mult si bine cu modelul de afaceri conservat", a spus Lazea.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1190 ori
Citeste mai multe desprebnr criza investitii lazea romani