Isarescu: principalul obiectiv al BNR este adoptarea euro in 2014-2015

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 14:15
1642 citiri
Isarescu: principalul obiectiv al BNR este adoptarea euro in 2014-2015

Principalul obiectiv strategic pentru noul Consiliu de Administratie al BNR este adoptarea euro "la orizontul lui 2014-2015", tinta "ambitioasa, dar realizabila", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, adresandu-se plenului Parlamentului.

"E parca un facut ca acest obiectiv, stabilit in 2007 (adoptarea euro n.r.), sa se suprapuna pe un nou mandat al BNR. Principalul obiectiv strategic este realizabil, ambitios dar realizabil", a afirmat Isarescu.

El a adaugat ca incadrarea in calendarul asumat pentru intrarea in zona euro va fi, probabil, si un "catalizator" care sa dea coerenta politicilor economice.

Mugur Isarescu a mai spus ca noul consiliu de administratie al BNR beneficiaza de atuul ca majoritatea acestuia asigura continuitatea, insa are o sarcina mai grea pentru ca demareaza intr-o perioada dificila.

"Noul consiliu de administratie al BNR pe care il veti vota si care isi incepe activitatea in perioada urmatoare are o sarcina mai grea pentru ca demareaza intr-o perioada dificila, de criza, dar isi va face datoria.

Lista beneficiaza de un atu al majoritatii care asigura continuitatea, iar aceasta majoritate impreuna cu noii veniti va trebui sa asigure stabilitatea financiara, cea a preturilor, sanatatea monedei si a creditului si circulatia monetara", a spus Isarescu.

Totodata, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a caracterizat consiliul de administratie din prezent prin "coeziune, profesionalism si echilibru, care au dus la implinirea catorva obiective importante legate de intrarea in Uniunea Europeana", dar si liberalizarea contului de capital intr-o perioada "cu capcane si tentatii". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adoptare, #bnr, #euro, #isarescu, #obiectiv , #stiri BNR