Isarescu, la volanul unui Duster

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 16:43
1289 citiri
Isarescu, la volanul unui Duster

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ceilalti membri ai conducerii executive a bancii centrale merg cu autotusime de teren Duster, dar utilizeaza in continuare vehiculele de clasa premium din dotare pentru actiunile care presupun protocol de nivel inalt, precizeaza Mediafax.

BNR a achizitionat recent, prin leasing pe patru ani, o flota de 50 de masini de teren Duster, contract in valoare de aproximativ un milion de euro.

"Guvernatorul Mugur Isarescu, la fel ca si ceilalti membri ai conducerii executive, foloseste Duster pentru deplasarile cotidiene. In cazul actiunilor de protocol sunt folosite in continuare masinile aflate deja in dotarea BNR. Parcul de masini a fost achizitionat atat pentru personalul din centrala BNR, cat si pentru conducerile filialelor judetene", au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai bancii centrale.

Achizitia de autoturisme de teren a fost realizata in urma unei licitatii publice castigate de Operational Autoleasing, care a oferit cel mai mic pret. Autovehiculele sunt versiuni Laureate (clasa superioara), 1,5 dCi 4X4 cu 110 CP.

Vehiculele livreate BNR dispun de toate optiunile oferite de producator (full options), dar nici una dintre masini nu a fost echipata cu dotari speciale, fiind masini de serie.

Primul client care a intrat in posesia unui Duster a fost presedintele Traian Basescu, care si-a ridicat masina de la uzina de la Mioveni la inceputul lunii aprilie a anului trecut. Masina a fost achizitionata de catre sotia sa.

SUV-ul intrat in proprietatea familiei presedintelui Traian Basescu a costat, conform declaratiei acestuia de la acel moment, 71.242,24 de lei, fiind tot un Diesel 4x4 Laureat cu toate dotarile incluse.

In statele cu productie auto, practica este ca autoritatile de rang inalt sa utilizeze game de varf ale masinilor fabricate local.

Astfel, masina oficiala a presedintelui SUA este o limuzina modificata Cadillac DTS, denumita Cadillac One, in timp ce premierul Marii Britanii are un Jaguar XJ X351, din escorta facand parte modele Range Rover sau Land Rover Discovery.

Presedintele Frantei se deplaseaza cu o varianta alungita a limuzinei Renault Vel Satis, insa predecesorii sai au preferat limuzine spefcial produse de Citroën. In Germania, masina presedintelui este Mercedes-Benz S-Class, in timp ce cancelarul Angela Merkel foloseste prin rotatie variante de top ale principalilor producatori locali.

Atat premierul, cat si presedintele Italiei fac deplasarile oficiale cu Maserati Quattroporte. Masina oficiala a imparatului Japoniei este o Toyota Century Royal in valoare de jumatate de milion de dolari, iar premierul nipon calatoreste intr-un Lexus LS 600h L.

De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
De ce refurbished este mai avantajos decât second hand?
Chiar dacă par două concepte foarte asemănătoare, refurbished și second hand se referă la lucruri complet diferite. Mulți încă le confundă, tocmai din cauza faptului că nu există o...
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Gomag SUMMIT & eCommerce Fest 2024: cel mai mare eveniment Gomag pentru antreprenori are loc la București, pe 21 martie
Cel mai mare eveniment fizic Gomag din acest an are loc pe 21 martie, la Nord Events Center, București. Gomag SUMMIT & eCommerce Fest devine deja un eveniment emblematic al echipei ce a...
#isarescu, #bnr, #guvernator bnr , #stiri BNR