Isarescu: Fara training, bancherii nu vor mai putea citi nici grafice

Joi, 16 Iunie 2011, ora 13:30
1128 citiri
Isarescu: Fara training, bancherii nu vor mai putea citi nici grafice

Guvernatorul BNR i-a avertizat pe bancheri in legatura cu neglijarea trainingului angajatilor. "In scurt timp acestia nu vor mai putea citi nici grafice", a spus Isarescu, citat de NewsIn.

"Aici la supraveghere se intampla ceva, iar mesajul meu este urmatorul: daca nu facem training nu o sa mai putem sa citim nici graficele.

..Nu sunt grele, dar trebuie sa le stii, iar prescurtarile te innebunesc. ...Iti da cate un grafic pe care trebuie sa il citesti rapid, nu e un grafic despre orice. E un grafic de evaluare a riscurilor dintr-o tara, dintr-un sistem bancar.

Te ajuta ca au progresat, ti-l da colorat, dar daca nu stii sa-l citesti, si nu ai cum sa-l inveti singur, trebuie sa-l inveti de la altcineva. Oricat am fi noi de orgoliosi trebuie sa ne asezam sa punem mana pe carte si sa le invatam. Nu avem incotro, alminteri intr-o perioada scurta nu o sa le mai putem citi", a declarat Isarescu la conferinta "Viitorul competentelor profesionale din sectorul serviciilor financiare", organizata la Institutul Bancar Roman.

Acesta a atras atentia ca, in unele banci, personalul nu este pregatit sa acorde credite firmelor, pentru ca nu stie sa citeasca un bilant, fiind specializat in acordarea de credite persoanelor fizice.

De asemenea, guvernatorul BNR a subliniat necesitatea de a lega remunerarea din banci de responsabilitatea pe termen lung.

"Un alt domeniu unde probabil ca va trebui sa discutam mai franc este acela al sistemelor de remunerare. Deocamdata, in Romania nu s-a discutat, in afara de BNR, care, fiind institutie publica, trebuie sa ne publicam retributiile, sa dam seama in fata publicului, dar sa nu va feriti sa discutati tema. Se va discuta si in Romania, asa cum se discuta in Anglia si America, mai ales legarea sistemelor de remunerare de ceea ce se numeste responsabilitate pe termen lung. S-au legat de castigurile pe termen scurt si ati vazut ca aceasta a fost considerata o sursa a crizei.

Urmarind numai castigul pe termen scurt, bancherii bine platiti au desconsiderat din sistem, nu pentru ca au vrut ei, ci pentru ca sistemul i-a indemnat sa faca asa, sa subevalueze riscurile pe termen lung", a mai declarat Isarescu.ny, Google si Lockheed Martin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#isarescu, #sistem bancar, #banca, #bnr, #guvernator bnr , #stiri BNR