Isarescu: Corectiile dureroase de la jumatatea lui 2010 sunt suficiente

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 23:14
844 citiri
Isarescu: Corectiile dureroase de la jumatatea lui 2010 sunt suficiente

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca sunt suficiente pentru acest an "corectiile dureroase si brutale" facute la jumatatea anului trecut si considera ca, odata cu reluarea cresterii economice, exista posibilitatea unei imbunatatiri in sectorul bugetar, potrivit Newsin.

"Perceptia mea este urmatoarea: corectiile facute abia la jumatatea anului, cu intarziere, brutal, dureros si cu pericol social sunt, daca le-am extrapola, le-am dubla, pentru ca fiind numai jumatate de an sunt suficiente pentru 2011 si concomitent cu o reluare usoara a cresterii economice dau posibilitatea unei imbunatatiri in sectorul bugetar, fara a veni cu noi corectii. Pericolul este din aceste nerabdari: 2012 nu e prea tarziu? Daca vom pune problema intr-o asemenea maniera, s-ar putea sa avem noi surprize", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a mai precizat ca a iesi dintr-o politica prociclica "si in teorie, si in practica este o chestiune extrem de grea".

"A iesi dintr-o vagauna, poate e un cuvant prea tare, dintr-o politica prociclica, este o chestiune extrem de grea si ce spune Fondul Monetar International in esenta este ca am facut corectiile necesare si trebuie sa avem rabdare acum sa repunem masina aceasta economica pe sosea, sa pornim la drum si sa nu ne mai grabim", a msi spus Isarescu.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#BNR, #Isarescu, #sectorul bugetar, #FMI, #crestere economica , #stiri BNR