Isarescu: atingerea tintei de inflatie, esentiala pentru credibilitatea BNR

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 18:43
1015 citiri
Isarescu: atingerea tintei de inflatie, esentiala pentru credibilitatea BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat joi ca tinta de inflatie pentru 2012, mentinuta la 3% plus sau minus un punct procentual, este un obiectiv fezabil si credibil daca Romania vrea sa ramana in Europa, atingerea acestei tinte fiind esentiala pentru consolidarea credibilitatii bancii centrale, transmite NewsIn.

"Consideram ca noi am optat pentru un obiectiv fezabil si credibil, bineinteles, daca vrem sa ramanem in Europa. Daca avem alte ganduri, atunci obiectivul nu mai este nici fezabil, nici credibil. Dar eu cred ca noi vrem sa ramanem in Europa. 

Atingerea tintei este esentiala nu numai pentru consolidarea credibilitatii bancii centrale, dar si a credibilitatii Romaniei (...)

Mesajul pe care trebuie sa-l trasmita aceasta tara este ca poate sa faca ajustari cu curaj, cu transparenta politica si altfel decat pe usa din dos a inflatiei.

Usa din dos nu se practica in Uniunea Europeana sau se practica in foarte mica masura", a precizat Isarescu.

Mugur Isarescu a anuntat joi prognoza de inflatie a bancii centrale pentru finalul lui 2011, de 3,4%, in conditiile in care institutia are o tinta de inflatie de 3% plus sau minus un punct procentual pentru anul viitor.

Totodata, Banca Nationala a Romaniei si-a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, la 8,2%, in conditiile in care anterior estima un nivel al ratei inflatiei de 7,8%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#isarescu, #bnr, #inflatie , #stiri BNR