Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Is?rescu: BNR nu vede o deteriorare a portofoliului de credite, dar a intervenit pe anumite produse

Is?rescu: BNR nu vede o deteriorare a portofoliului de credite, dar a intervenit pe anumite produse

BNR nu vede in viitor o deteriorare semnificativ? a portofoliului de credite ale b?ncilor din Romania ?i a intervenit, pe anumite produse bancare, precum creditul "doar cu buletinul", pentru care rata imprumuturilor neperformante dep??ise 20%, a spus guvernatorul BNR, Mugur Is?rescu."La nivelul intregului sistem, portofoliul creditelor neperformante este de 2,7%, o cifra medie, extrem de rezonabila, dar care ascunde inegalitati", a declarat Isarescu.


"Sunt cateva produse, promovate agresiv si mai putin responsabil de catre banci, precum creditul 'doar cu buletinul', pentru care gradul de nerambursare este semnificativ mai mare, uneori depasind 20%. Pe aceste produse, BNR a actionat", a adaugat el.


Creditele acordate de banci populatiei si firmelor insumau, la finalul lunii august, 183,6 miliarde lei (52 miliarde euro).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori