Investitiile straine directe au scazut cu 35,9% in primele opt luni

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 12:49
1147 citiri
Investitiile straine directe au scazut cu 35,9% in primele opt luni

Investitiile straine directe in primele opt luni ale anului au totalizat 1,956 miliarde de euro, in scadere cu 35,9% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a inregistrat un nivel de 3,054 miliarde de euro, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR), transmite Mediafax.

Investitiile straine directe au fost realizate in cea mai mare parte din participatii la capital, care au insumat 1,273 miliarde de euro, restul intrarilor, de 683 milioane de euro, reprezentand credite intra-grup.

In primele sapte luni ale anului, investitiile straine directe au ajuns la 1,9 miliarde euro, ceea ce inseamna ca in luna august fluxul de capital strain care a intrat in Romania a fost de doar 56 de milioane de euro.

Anul trecut, investitiile straine directe au scazut la 4,89 miliarde de euro, jumatate din valoarea inregistrata in 2008, acoperind in proportie de 96,9% deficitul de cont curent. In 2008, nerezidentii au realizat investitii straine directe in Romania de 9,49 miliarde de euro.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#investitii, #straine, #directe, #euro , #stiri BNR