Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitiile straine directe au scazut cu 35,9% in primele opt luni

Investitiile straine directe au scazut cu 35,9% in primele opt luni

Investitiile straine directe in primele opt luni ale anului au totalizat 1,956 miliarde de euro, in scadere cu 35,9% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-a inregistrat un nivel de 3,054 miliarde de euro, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR), transmite Mediafax.

Investitiile straine directe au fost realizate in cea mai mare parte din participatii la capital, care au insumat 1,273 miliarde de euro, restul intrarilor, de 683 milioane de euro, reprezentand credite intra-grup.

In primele sapte luni ale anului, investitiile straine directe au ajuns la 1,9 miliarde euro, ceea ce inseamna ca in luna august fluxul de capital strain care a intrat in Romania a fost de doar 56 de milioane de euro.


Anul trecut, investitiile straine directe au scazut la 4,89 miliarde de euro, jumatate din valoarea inregistrata in 2008, acoperind in proportie de 96,9% deficitul de cont curent. In 2008, nerezidentii au realizat investitii straine directe in Romania de 9,49 miliarde de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 972 ori
Citeste mai multe despreinvestitii straine directe euro