Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de doua milioane de euro in primul magazin Altex greenfield

Investitie de doua milioane de euro in primul magazin Altex greenfield

Altex Megastor a inaugurat, miercuri, primul magazin de tip greenfield al companiei la Galati a carui investitie s-a ridicat la doua milioane de euro, a anuntat Dan Ostahie, presedintele Altex, in cadrul deschiderii oficiale.

Potrivit afirmatiilor sale magazinul are o suprafata comerciala de 1.200 de metri patrati in timp ce suprafata totala este de aproximativ 2.000 de metri patrati. "Altex pregateste trei proiecte greenfield pe anul 2007 dintre care unul la Ploiesti si va deschide 10 magazine Altex Megastor in tara", a declarat, pentru ROMPRES, Dan Osahie.

Potrivit estimarilor sale cifra de afaceri a Altex Megastor si a retelei Media Galaxi este in total de 220 milioane euro pe anul 2006. "In timp ce cifra de afaceri pe 2006 s-a cifrat la 220 milioane euro profitul se afla in acest an pe 2006 intr-o scadere sensibila", a declarat pentru ROMPRES Osahie.

Avand o cota de piata de 20 la suta reprezentantii Altex au apreciat ca vanzarile pe branduri proprii au fost de 20-30 la suta la televizoare pe anul 2006 iar pe segmentul computere de 90 la suta din punct de vedere al cantitatii.

"In 2007 Altex doreste sa deschida magazine cu o suprafata de minimum 1.000 metri patrati. In ceea ce priveste investitiile pentru noile magazine acestea vor fi facute din surse proprii si atrase, iar investitia intr-un metru patrat costa 1.000 de euro", a afirmat Dan Ostahie. Potrivit oficialilor Altex piata de electrocasnice s-a cifrat la 700-800 milioane de euro iar pe 2007 se preconizeaza o crestere de 10 la suta data de televizoarele cu plasma si LCD.

"In perioada urmatoare datorita ridicarii normelor BNR referitoare la creditare va fi influentata piata ipotecara, ceea ce va ridica vanzarile utilitatilor", a mentionat Dan Ostahie referindu-se la tendintele pietei de electrocasnice si electronice.

Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori