ING: BNR va reduce dobanda cheie la 6,5%

Vineri, 05 Martie 2010, ora 11:06
1388 citiri
ING: BNR va reduce dobanda cheie la 6,5%

Analistii din Romania ai grupului ING se asteapta ca banca centrala sa continue relaxarea politicii monetare in urmatoarea sedinta, din 29 martie, estimand reducerea dobanzii cheie cu inca 0,5 puncte procentuale, la 6,5%, nivel care ar constitui un minim de la adoptarea actualului sistem de dobanzi, informeaza NewsIn.

"Ne asteptam ca sedinta de politica monetara programata pentru 29 martie sa marcheze o alta scadere cu 50 puncte de baza, aducand dobanda cheie la 6,5% - nivel care este deja luat in calcul de piata, daca ne uitam la nivelul actual al dobanzilor, chiar daca media estimarilor indica o scadere cu doar 25 de puncte de baza", se spune intr-un raport al ING publicat vineri dimineata.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a scazut deja de doua ori in acest an dobanda de politica monetara, pe care o percepe la operatiunile repo la o saptamana, de la 8% la 7,5% in ianuarie si la 7% in februarie.

Potrivit ING, leul este inca o moneda atractiva pentru tranzactii speculative de tip "carry trade", atat timp cat dobanzile sunt inca ridicate in Romania comparativ cu alte state din UE.

Cu toate acestea, reducerile de dobanzi pe care le-ar putea decide BNR si eventuale strategii de iesire ale Federal Reserve ar putea diminua acest avantaj in urmatoarele 3-6 luni.

#bnr, #cheie, #dobanda, #ing , #stiri BNR