ING: BNR nu va tolera o depreciere semnificativa a leului

Marti, 03 Mai 2011, ora 17:29
1923 citiri
ING: BNR nu va tolera o depreciere semnificativa a leului

BNR nu va tolera cel mai probabil o depreciere semnificativa a leului de la nivelul actual, avand in vedere perspectiva negativa privind inflatia, considera analistii ING Bank, care sustin ca in aprilie banca centrala a cumparat 600 mil. euro de pe piata monetara, pentru a sustine aprecierea leului.

"Ideea potrivit careia BNR ar putea sa tempereze aprecierea leului este sprijinita de datele rezervelor valutare ce indica cumparari semnificative de euro pe parcursul lunii aprilie (aproximativ 0,6 miliarde euro).

Nu credem ca o depreciere semnificativa ar putea urma de la nivelurile curente deoarece BNR probabil nu va tolera o astfel de miscare avand in vedere perspectiva negativa privind inflatia", se mentioneaza in raport.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,1073 lei/euro, cu 0,52% mai mare fata de sedinta precedenta. Cursul BNR de luni a fost de 4,0860 lei/euro.

Consiliul de administratie al bancii centrale a decis marti sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25% pe an, precum si ratele rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei si valute.

#bnr, #curs valutar, #depreciere semnificativa, #evolutie curs, #ing, #moneda nationala , #stiri BNR