Ilie Serbanescu: Interventia BNR pe piata afecteaza economia

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 15:15
1530 citiri
Ilie Serbanescu: Interventia BNR pe piata afecteaza economia

Deprecierea puternica de luni a monedei nationale este imaginea reala a economiei, fara interventia Bancii Nationale, pentru ca orice interventie a acesteia asupra cursului de schimb afecteaza mediul economic, a apreciat analistul Ilie Serbanescu.

"Daca piata vrea sa valideze o realitate, si domnul Isarescu nu i se opune, se intampla astfel de lucruri. Mie mi se pare normal ceea ce s-a intamplat cu evolutia cursului. Daca Banca Nationala se abtine sa intervina, mai avem sanse ca economia sa mai respire. Orice interventie artificiala a Bancii Nationale asupra cursului de schimb afecteaza economia. Cand economia nu poate sa respire, explodeaza", a spus Ilie Serbanescu.

Analistul economic vede un pericol in folosirea de catre Banca Nationala a rezervelor valutare, pentru evitarea unei deprecieri puternice a leului.

"Nu se folosesc rezervele tarii, atrase cu atata greutate, pentru a tine cursul de schimb. Leul este acum inca supra-apreciat, prin interventia BNR", apreciaza analistul economic.

Banca Nationala a anuntat, luni, un curs de referinta de 4,3970 lei pentru moneda europeana, in crestere cu 2,23 bani (0,51%) comparativ cu vineri, cand euro a fost cotat la 4,3747 lei.

#BNR interventie piata, #depreciere leu interventie BNR, #Ilie Serbanescu BNR interventie , #stiri BNR