Georgescu (BNR): Trebuie facute noi emisiuni de obligatiuni pentru finantarea deficitului bugetar

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:54
1396 citiri
Georgescu (BNR): Trebuie facute noi emisiuni de obligatiuni pentru finantarea deficitului bugetar

Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu, a declarat marti, ca trebuie facute noi emisiuni de obligatiuni "pentru ca acesta este mecanismul de finantare a deficitului bugetar, partial prin emisiuni de obligatiuni pe piata externa si partial pe piata interna", potrivit NewsIn.

"Se pot face si trebuie facute (noi emisiuni de obligatiuni n.r.) pentru ca acesta este mecanismul de finantare a deficitului bugetar, partial din resurse externe prin emisiuni de obligatiuni pe piata externa si partial pe piata interna", a mentionat Georgescu.

El a precizat ca, in ultima perioada, a crescut ponderea deficitului in produsul intern brut si implicit ponderea serviciului datoriei publice in cheltuielile bugetare, din cauza recesiunii economice si a scaderii veniturilor.

Georgescu sustine ca, odata aplicate reformele convenite cu FMI, "cresterea economica se reia, vor fi mai multe venituri la buget, deficitul va fi mai mic, indatorarea va fi mai redusa, iar ponderea cheltuielilor cu serviciul datoriei publice va scadea in total cheltuieli bugetare la nivel rezonabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #deficit, #emisiuni, #finantare, #obligatiuni , #stiri BNR