Georgescu (BNR): Nivelul titlurilor de stat in bilantul bancilor este in prezent optim

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:23
990 citiri
Georgescu (BNR): Nivelul titlurilor de stat in bilantul bancilor este in prezent optim

Prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Florin Georgescu, a declarat marti, in cadrul Forumului Financiar Sud Est European, ca bancile din Romania au ajuns la un nivel al titlurilor de stat in bilant de 14-15%, considerat un nivel optim, informeaza NewsIn.

Nivelul optim de titluri de stat este cuprins intre 10 si 18%, iar prin aceste titluri cu nivel mare de lichiditate, bancile comerciale au acces la facilitatea de creditare de tip REPO, a precizat Georgescu.

Reprezentantul BNR a declarat ca decizia bancilor de a imprumuta statul si de a reduce creditarea pentru populatie a fost corecta pentru ca institutiile de credit au plasat banii acolo unde, cu un risc rezonabil, au obtinut o rata a profitului cu care in prezent se multumesc.

Florin Georgescu a mai spus ca nicio banca nu a transferat bani in afara tarii dupa deciziile bancii centrale de a reduce rezervele minime obligatorii (RMO), respectand in acest fel intelegerea de la Viena, de a-si mentine expunerea pe Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#titluri stat bnr banci imprumut , #stiri BNR