Frauda bancara - Vasilescu: Pierderile nu vor fi suportate de clientii bancilor

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 15:01
1368 citiri
Frauda bancara - Vasilescu: Pierderile nu vor fi suportate de clientii bancilor

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat ca bancile vor suporta fraudele comise, iar clientii bancilor nu trebuie sa se teama.

Oficialul BNR a spus ca sistemul bancar romanesc "nu este zdruncinat" si ca fraudele bancare au fost initiate de "o retea din afara sistemului bancar, care s-a constituit intr-un singur scop: sa obtina credite".

"Nu putem decat sa ne inchipuim cum s-a lucrat, dar eu vreau sa sublineie ca intr-un sistem bancar ca al Romaniei sunt foarte multe milioane de conturi, sute de milioane de conturi. Banca Centrala nu poate verifica cont cu cont", a spus Adrian Vasilescu.

"Fiecare banca isi va suporta fiecare leu si fiecare euro care va fi fraudat. Nu se va admite ca vreun cost sa fie suportat de clientela bancii. Vor suporta actionarii, nu managementul bancii".

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane, printre care liderul gruparii, Daniel Ruse, si vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, iar Aurel Saramet va fi cercetat in libertate in dosarul bancherilor acuzati de inselaciune si spalare de bani, in care prejudiciul a fost estimat la 22 milioane de euro.

#frauda bancara BNR, #frauda bancara BRD, #frauda bancara Romania, #frauda bancara DIICOT , #stiri BNR