Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au luat din piata 1,35 miliarde lei pentru noua zile, la un randament mediu de 14,23%

Finantele au luat din piata 1,35 miliarde lei pentru noua zile, la un randament mediu de 14,23%
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a atras, luni, 1,35 miliarde lei (337,8 milioane euro) de la banci, prin depozite cu scadenta pe 7 ianuarie, pentru care va plati un randament mediu de 14,23% pe an, a declarat, pentru NewsIn, directorul Trezoreriei, Stefan Nanu. 'Am luat 1,350 miliarde lei pentru acoperirea golului temporar de bani din Trezorerie", a precizat seful Directiei de Trezorerie si Datorie Publica din MEF.


Randamentul maxim acceptat de Finante a fost de 14,25% pe an, egal cu nivelul dobanzii percepute de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la facilitatea de credit (creditul Lombard).In cursul lunii decembrie, MEF a atras din piata peste 4,6 miliarde lei, dupa ce, pentru acoperirea golului temporar de lichiditati, MEF s-a imprumutat cu sume mari pe termen scurt si in noiembrie.Incasarile la buget au scazut puternic in noiembrie, urcand deficitul bugetar la circa 3% din produsul intern brut (PIB) dupa primele 11 luni ale anului, mult peste tinta de deficit pentru intregul an, de 2,3% din PIB, iar cele din decembrie ar putea fi mai mici cu aproape 4 miliarde lei.Surse din MEF au declarat, pentru NewsIn, ca veniturile colectate efectiv in 2008 ar putea fi mai mici cu circa 16 miliarde lei fata de cat era prevazut, astfel incat deficitul bugetar ar putea ajunge la 4 - 4,1% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1484 ori