Euro, la maximul ultimelor trei saptamani fata de dolar

Marti, 31 Mai 2011, ora 10:23
902 citiri
Euro, la maximul ultimelor trei saptamani fata de dolar

Moneda euro a crescut marti spre pragul de 1,45 dolari, la maximul ultimelor trei saptamani in raport cu moneda americana, iar bursele asiatice au urcat cu peste 1%, transmite Reuters.

Euro a atins nivelul de 1,4407 dolari dupa aparitia unor informatii in presa privind intentia Germaniei de a face anumite concesii in privinta unui nou pachet de bailout pentru Grecia.

Indicele dolarului a scazut cu 0,5% in raport cu un cos de valute de referinta, la minimul ultimelor trei saptamani, moneda americana pierzand 0,2% in raport cu francul elvetian, 0,4% fata de lira sterlina, respectiv 0,23% comparativ cu dolarul australian.

Dolarul este aproape de minimul istoric fata de francul elvetian, inregistrat luni.

Yenul japonez nu a reusit sa profite de pozitia slaba a dolarului, evoluand negativ dupa ce Moody's a avertizat ca ar putea reduce ratingul Japoniei la mai putin de o saptamana dupa ce Fitch a redus perspectiva ratingului guvernului japonez la negativa.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis insa in urcare cu 1,2%, datorita datelor economice solide, cu o crestere de 1% a productiei industriale din Japonia in luna aprilie.

Totodata, actiunile companiilor producatoare de panouri solare au crescut puternic, datorita deciziei Germaniei de a inchide definitiv toate reactoarele nucleare din tara pana in anul 2022.

Indicele MSCI al pietelor asiatice din afara Japoniei a crescut cu peste 1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs bnr, #curs dolar, #curs euro, #curs lei, #curs schimb, #curs valutar, #dolar, #euro, #moneda nationala , #stiri BNR