Depozitele in lei ale populatiei au stagnat in octombrie

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 13:41
1500 citiri
Depozitele in lei ale populatiei au stagnat in octombrie

Depozitele in lei ale populatiei au stagnat in octombrie fata de luna anterioara, iar comparativ cu octombrie 2009 sunt mai mari, in termeni nominali, cu 5%, in timp ce pentru plasamentele in valuta a fost raportata o scadere lunara de 0,3%, potrivit datelor anuntate miercuri de BNR, informeaza Mediafax.

Depozitele populatiei in lei au ajuns la finele lunii octombrie la 61,516 miliarde lei, iar cele in valuta la echivalentul a 39,169 miliarde lei.

Plasamentele realizate de persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) in lei au scazut in octombrie cu 1,9% fata de septembrie si au urcat cu 7,7% fata de octombrie 2009, la 43,992 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale companiilor au urcat cu 0,2% fata de luna anterioara, dar comparativ cu octombrie 2009 sunt mai mici cu 6,2%, ajungand la echivalentul a 24,258 miliarde lei. 

"Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-au diminuat cu 0,1 la suta, pana la nivelul de 63427,8 milioane lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,1 la suta, pana la 14866,8 milioane euro)", se arata intr-un comunicat al BNR.

Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 1,3%. Exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor au crescut cu 2%.

"Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent (...) depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 6,6 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei au crescut cu 7,3 la suta), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei s-au diminuat cu 6,2 la suta (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au redus cu 5,6 la suta)", se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depozite, #lei, #populatie, #valuta , #stiri BNR