Depozitele bancare au scazut cu 1,8% in ianuarie fata de luna anterioara

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 13:33
1577 citiri
Depozitele bancare au scazut cu 1,8% in ianuarie fata de luna anterioara

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in ianuarie un declin de 1,8% fata de luna precedenta, la 174,31 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au scazut cu 2%, iar cele in valuta cu 1,3%, potrivit datelor BNR citate de NewsIn.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in ianuarie de 6,1%, mai arata datele publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In ianuarie, depozitele bancare in lei ale populatiei au sporit cu 1% fata de luna precedenta, la 64,85 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au scazut cu 5,9%, la 46,36 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei s-au diminuat cu 0,4% fata de decembrie, la 39,61 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor cu 2,8%, pana la 23,48 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 10,6%.

Fata de ianuarie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 8,2%, iar cele ale firmelor cu 14,1%.

Fata de finalul lunii ianuarie 2010, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor s-au redus cu 1,1%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei, respectiv cu 4,2% pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 5,5% in ianuarie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au scazut cu 10,6%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#depozite bancare, # bnr, # depozite in lei, # depozite in valuta , #stiri BNR