Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitele bancare au scazut cu 0,5% in martie

Depozitele bancare au scazut cu 0,5% in martie

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au scazut in martie cu 0,5% fata de luna precedenta, la 171,40 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au ramas la acelasi nivel, iar cele in valuta au scazut cu 1,5%, potrivit datelor BNR, preluate de NewsIn.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in martie de 2,6%, mai arata datele publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In martie, depozitele bancare in lei ale populatiei au scazut cu 0,3% fata de luna precedenta, la 65,67 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au sporit cu 0,5%, la 44,65 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei s-au diminuat cu 1,3% fata de februarie, la 38,81 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor cu 1,8%, pana la 22,26 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 4,8%. Fata de martie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 5,8%, iar cele ale firmelor cu 3,4%.

Fata de finalul lunii martie 2010, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor s-au redus cu 1,3%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei, respectiv cu 1,7% pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 3% in martie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au scazut cu 8%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori