Depozitele bancare au scazut cu 0,2% in aprilie fata de luna anterioara

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:24
1139 citiri
Depozitele bancare au scazut cu 0,2% in aprilie fata de luna anterioara

Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in aprilie un declin de 0,2% fata de luna precedenta, la 171,06 miliarde lei, dupa ce depozitele in lei ale rezidentilor au crescut cu 0,2%, iar cele in valuta au scazut cu 1%, potrivit datelor BNR, prezentate de NewsIn.

Avansul anual al valorii depozitelor atrase de banci a fost in aprilie de 2,3%, mai arata datele publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

In aprilie, depozitele bancare in lei ale populatiei au crescut cu 0,3% fata de luna precedenta, la 65,84 miliarde lei, in timp ce economiile in lei ale firmelor au sporit cu 0,2%, la 44,75 miliarde lei.

Depozitele in valuta ale populatiei s-au diminuat cu 0,6% fata de martie, la 38,59 miliarde lei, la valoarea echivalata in lei, iar cele ale firmelor cu 1,8%, pana la 21,87 miliarde lei.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, depozitele totale in lei au sporit cu 4%.

Fata de aprilie 2010, depozitele in lei ale populatiei au avansat cu 4,2%, iar cele ale firmelor cu 3,6%.

Fata de finalul lunii aprilie 2010, depozitele in valuta ale populatiei si firmelor s-au redus cu 0,7%, in termeni nominali la valoarea echivalata in lei, si au crescut cu 0,6% pentru cea exprimata in euro.

Depozitele in valuta ale populatiei au inregistrat o crestere anuala de 2,5% in aprilie, exprimate in lei, iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, au scazut cu 5,8%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#depozite in valuta, # depozite in lei, # depozite bancare , #stiri BNR