Cursul valutar: 4,13 lei/euro

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 13:21
1261 citiri
Cursul valutar: 4,13 lei/euro

Banca centrala a afisat luni un curs de referinta de 4,1305 lei/euro, in scadere nesemnificativa fata de cel anterior, dupa o evolutie usor mai volatila a cotatiilor in prima parte a sedintei, sub impactul emotional al tragediei poloneze, scrie NewsIn.

Vineri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de schimb de 4,1308 lei/euro, nivel maxim al ultimelor sapte saptamani.

Moneda nationala a deschis sedinta usor sub 4,13 lei/euro si, dupa o apreciere cu circa un ban, a revenit in apropiere de nivelul de deschidere.

In regiune, zlotul, care s-a depreciat dupa accidentul de sambata in care a murit presedintele Poloniei, s-a intarit semnificativ in prima parte a sedintei de luni, de la aproape 3,90 unitati/euro pana la 3,867 zloti/euro.

"Evolutia pe piata este stabila. Accidentul din Polonia nu a avut un impact major, poate doar la nivel emotional", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn.

Pentru moneda americana, BNR a afisat un curs de referinta de 3,0361 lei/dolar, in scadere cu aproape 5 bani (1,57%) fata de nivelul anterior.

In piata monetara, dobanzile pe termen foarte scurt se mentin la niveluri foarte scazute, in jurul dobanzii acordate de BNR la facilitatea de depozit, de 2,50% pe an.

In prima parte a zilei, BNR a afisat un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 2,29% pe an, in usoara crestere fata de cel de vineri, de 2,25%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR) dobanda a urcat la 2,79%, de la nivelul din sedinta precedenta, de 2,75% pe an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs, #valutar, #euro, #dolar, #lei, #moneda, #nationala, #bnr , #stiri BNR