Curs valutar: dolarul pierde teren in fata euro

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 16:25
1353 citiri
Curs valutar: dolarul pierde teren in fata euro

Speculatiile potrivit carora presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, ar putea anunta noi majorari ale dobanzii cheie, au intarit cursul valutar al euro in raport cu dolarul, transmite Bloomberg, citat de NewsIn.

Euro a urcat fata de majoritatea valutelor importante, pe masura ce, in Europa, sectorul serviciilor si cel al industriei manufacturiere au avut cresteri accelerate in aprilie.

Cursul dolarului a cazut in fata monedei europene inainte de prezentarea unui raport care arata ca numarul angajarilor a scazut in SUA, in luna aprilie, incurajand Federal Reserve sa mentina costurile indatorarii la un nivel scazut.

Cursul valutar al euro a crescut miercuri, la New York, cu 0,3%, la 1,4862 dolari/euro, dupa ce marti a atins valoarea de 1,4825 dolari/euro, iar luni s-a tranzactionat pentru un curs de schimb de 1,4902 dolari/euro, cel mai ridicat nivel din decembrie 2009.

Potrivit Bloomberg, in urma Consiliului Guvernatorilor Bancii Centrale Europene, programat sa se desfasoare joi la Helsinki, presedintele BCE Jean Claude Trichet ar putea semnala noi cresteri ale dobanzii de interventie, dupa ce, luna trecuta, BCE a hotarat sa mareasca rata dobanzii de politica monetara cu 25 de puncte procentuale, la 1,25%.

"Este esential ca evolutiile recente ale preturilor sa nu genereze ample presiuni inflationiste pe termen mediu", declara Jean Claude Trichet, dupa anuntul BCE. Investitorii se asteapta la inca doua etape de crestere a dobanzii cheie, care ar urma sa ajunga la 1,75% pana la sfarsitul anului, pe masura ce inflatia din zona euro accelereaza, iar economia Germaniei isi continua cresterea.

#curs bnr, #curs schimb, #curs valutar, #curs valutar dolar, #curs valutar euro , #stiri BNR