Curs valutar 17 decembrie. Casa de schimb valutar Lotus vinde cel mai ieftin euro

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:30
2352 citiri
Curs valutar 17 decembrie. Casa de schimb valutar Lotus vinde cel mai ieftin euro

Casele de schimb si-au mentinut avantajul si marti in detrimentul bancilor, afisand atat la vanzare cat si la cumparare cele mai bune cotatii pentru principalele monede.

Astfel, persoanele interesate sa cumpere euro sau dolari americani, pot apela la casele de schimb Lotus si Centrul Vechi.

In schimb, persoanele interesate sa vanda euro si dolari americani, pot apela la doua case de schimb, Luxor si Centrul Vechi, deoarece ofera cele mai bune cotatii la cumparare pentru moneda unica si moneda americana.

Cursul valutar afisat joi de banci

Institutiile de credit afiseaza la vanzare cele mai proaste cursuri de schimb, BRD aflandu-se in fruntea bancilor cu cel mai slab curs la vanzare in raport cu euro, de 4,5360 lei/euro, fiind urmata imediat de Volksbank care afiseaza o cotatie de 4,5350 lei/euro, dar si de UniCredit, banca care publica o cotatie de 4,5300 lei/euro.

Cel mai avantajos curs euro afisat la vanzare in cazul bancilor este cel publicat de Alpha Bank, de 4,4800 lei/euro. Alpha Bank are si cel mai bun curs la cumparare, de 4,4400 lei/euro.

Volksbank afiseaza un curs dezavantajos si la vanzare pentru dolarul american. Cursul publicat marti este de 3,3160 lei/dolar.

La cumparare, BCR afiseaza cele mai putin rentabile cotatii pentru principalele monede, de 4,3800 lei/euro, respectiv de 3,1550 lei/ dolar.

Cel mai avantajos curs al caselor de schimb

Marti, pentru vanzare euro, cel mai bun curs este publicat de casa de schimb Lotus (4,4600 lei/euro). La cumparare, doua case de schimb afiseaza aceeasi cotatie, de 4 ,4500 lei/euro: Luxor si Centrul Vechi.

In cazul dolarului american, casele de schimb ofera si cea mai buna cotatie la vanzare, de 3,2500 lei, cotatie afisata de casele de schimb Lotus si Centrul Vechi.

La cumpararea monedei americane, tot Luxor si Centrul Vechi sunt casele de schimb ce afiseaza cea mai rentabila cotatie, de 3,2300 lei.

Astfel, comparand avantajul oferit de casele de schimb la vanzare in raport cu bancile, pentru un schimb de 300 euro, clientul are un castig de 22,8 lei, iar in cazul dolarului american, castigul este de 19,8 lei, pentru un schimb de 300 dolari americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #stiri BNR