Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum verifici daca o firma e la un pas de faliment

Cum verifici daca o firma e la un pas de faliment

Tot mai multe firme au probleme de lichiditate din cauza crizei financiare. Puteti afla daca angajatorul sau firma de la care ar trebui sa va primiti banii in cateva luni se alfa intr-o situatie dificila, consultand anumite baze de date.

Banca Nationala detine o baza de date cu informatii despre toate companiile care au generat incidente de plata: au emis cecuri si bilete la ordin fara acoperire. Pentru a afla informatii despre o firma, trebuie insa sa apelati la serviciile unei banci, precizeaza Mediafax.

Pe langa baza de date de la BNR, cei interesati pot consulta si site-ul ministerului de Finante, unde pot afla informatiile financiare ale companiilor din Romania, date care includ atat informatiile din bilant, cat si cele din contul de profit si pierdere.


Datoriile companiilor din Romania sunt inregistrate si pe site-ul www.mj.romarhiva.ro, site-ul care cuprinde arhiva electronica de garantii reale mobiliare si care posteaza  gajurile, garantiile pe conturi curente sau alte garantii cerute la diferite credite.


Si site-ul Fiscului, www.anaf.ro, poate fi folositor, pentru ca prezinta datoriile pe care le-ar putea avea o institutie la bugetul de stat sau la cel al asigurarilor sociale.


O alta sursa de informatii este site-ul www.buletinulinsolventei.ro, unde puteti afla daca impotriva unei companii au fost deschise procedurile de insolventa, precum si stadiul acestora la diferite instante.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2566 ori
Citeste mai multe desprefaliment firma