Croitoru: criza politica ne costa 1,5 miliarde de euro

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 11:34
969 citiri
Croitoru: criza politica ne costa 1,5 miliarde de euro

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat miercuri in plenul Parlamentului, ca instabilitatea politica duce la majorarea nevoilor de finantare ale Romaniei, in prezent de 3,5 miliarde euro, suma care s-ar putea ridica pana la sfarsitul anului la cinci miliarde euro, precizeaza NewsIn.

 

"Daca reformele cheltuielilor publice s-ar derula la timp, conform programului fiscal pe anul 2009, statul roman ar avea nevoie de aproximativ 3,5 milioane (se refera la miliarde, n.r.) de euro pana la sfarsitul acestui an, adica pentru mai putin de doua luni.

Amanarea reformelor face ca nevoile de finantare ale statului roman sa creasca catre 5 miliarde de euro pentru aceeasi perioada, in conditiile in care nici Uniunea Europeana, nici Fondul Monetar International nu vor mai acorda transele.

Iata cum, in estimarea noastra, instabilitatea politica determina cresterea costului statului roman cu aproape 1,5 miliarde de euro", le-a spus Croitoru parlamentarilor.

Croitoru a mai spus ca inexistenta unui Guvern intarzie "cuplarea economiei" Romaniei la trendurile de crestere ce se manifesta deja pe marile piete.

"Este nevoie de vointa politica pentru instalarea unui Guvern functional, vointa pe care va invit sa o exercitati", a mai declarat Croitoru.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#croitoru, #bnr, #criza, #politica, #miliarde, #euro , #stiri BNR