Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Creditele totale acordate societatilor nefinanciare, in scadere cu 0,47 la suta in iulie

Creditele totale acordate societatilor nefinanciare, in scadere cu 0,47 la suta in iulie
Creditele totale (lei, euro si alte valute) exprimate in lei acordate societatilor nefinanciare in iulie 2008 au scazut cu 0,47 la suta comparativ cu luna precedenta, de la 86,90 miliarde de lei la 86,48 miliarde de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Bancii Nationale Romane (BNR). Scaderea a fost inregistrata de creditele in euro , de la 42,85 miliarde de lei, in echivalent, in iunie, la 41,86 miliarde de lei, si de imprumuturile contractate in alte valute, de la patru miliarde de lei, in iunie, la 3,96 miliarde de lei, in iulie.


Ponderea cea mai mare din totalul creditelor acordate societatilor nefinanciare in luna iulie, de 48,4 la suta, o detin creditele in euro, a caror valoare exprimata in lei se ridica la 41,86 miliarde de lei. Acestea sunt urmate la mica distanta de creditele in lei, care detin o pondere in total credite de 47,01 la suta, cu o valoare de 40,66 miliarde de lei. Restul apartine creditelor obtinute in alte valute, exprimate in lei, care se ridica la 3,96 miliarde de lei.In moneda euro, valoarea cea mai mare o inregistrau, la nivelul lunii iulie, imprumuturile facute pe o perioada mai mare de cinci ani, care se ridicau in echivalent la 15,76 miliarde de lei, spre deosebire de moneda romaneasca , unde valoarea cea mai mare o indicau creditele cu scadenta de pana la un an inclusiv. Si la capitolul alte valute valoarea cea mai mare o aveau creditele contractate pe termen scurt, de pana la un an inclusiv (2,22 miliarde de lei).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1494 ori