Creditele au crescut in iunie cu 2,9%

Luni, 25 Iulie 2011, ora 12:56
1072 citiri

Creditele pentru firme si populatie au crescut in iunie cu 2,9% fata de mai, la 213,6 miliarde de lei, in special ca urmare a unui avans mai accelerat pentru imprumuturile acordate in valuta, potrivit datelor publicate luni de BNR.

Creditele acordate in valuta in luna iunie au urcat cu 4% fata de luna anterioara, devansand cresterea de 1% a imprumuturilor accesate in lei de firme si populatie.

Pe partea de valuta, firmele au luat cu 4,8% mai multe credite decat in mai, in timp ce avansul la imprumuturile populatiei a fost de 3,2%.

Tot firmele au realizat in iunie mai multe imprumuturi si pe partea de lei, avansul soldului fiind de 1,8% pentru creditele acordate persoanelor juridice si de 0,1% pentru gospodariile populatiei.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, soldul creditului neguvernamental a crescut cu 1,3%, sustinut in principal de avansul la imprumuturile in valuta, de 1,6%. Creditele in lei au crescut cu 0,9%.

Masa monetara in sens larg (M3) a fost la sfarsitul lunii iunie de 199,9 miliarde de lei. in urcare cu 0,8% fata de luna anterioara (1,1% in termeni reali), si cu 2,5% fata de aceeasi luna a anului anterior (-5,1% in termeni reali).

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#credit firme, #credit persoane fizice , #stiri BNR