Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credite: Romanii au ipotecat peste 900.000 case si terenuri

Credite: Romanii au ipotecat peste 900.000 case si terenuri

Pentru a putea contracta imprumuturi imobiliare, romanii au girat cu 908.599 de case si terenuri, potrivit datelor statistice de la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). 

Cele mai multe ipoteci s-au incheiat in 2007, adica 250.311, iar cele mai putine in acest an, doar 49.613 ipoteci in primele sase luni.

"Deschiderea unei ipoteci in Cartea Funciara are loc atunci cand proprietarul locuintei ia un imprumut ipotecar de la banca sau cand gireaza cu imobilul pentru o alta persoana care vrea sa se imprumute. Vorbim atat de persoanele juridice, cat si de cele fizice", a spus Cornel Paunescu, vicepresedinte al Ordinului Geodezilor Romani, pentru Cotidianul.

Cele mai multe gajuri la banci s-au pus de catre locuitorii judetelor bogate, iar cele mai putine de catre locuitorii zonelor mai slab dezvoltate economic.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valuteTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1523 ori