Constantin Nita nu crede ca lohn-ul va parasi Romania

Sambata, 29 August 2009, ora 10:00
1565 citiri
Constantin Nita nu crede ca lohn-ul va parasi Romania

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, considera ca, in ciuda crizei economice, fabricile de tip lohn nu vor parasi tara, dimpotriva, exista sanse ca alte fabrici din oocident sa se mute aici, transmite corespondentul NewsIn.

Constantin Nita a declarat, vineri, la Targu-Secuiesc, ca in opinia sa nu exista riscul ca lohn-ul sa paraseasca tara si fabricile sa-si mute sediul in alte parti.

"Aceasta criza economica poate fi, paradoxal, si un avantaj pentru Romania, in sensul in care foarte multe fabrici din Germania, sau alte state occidentele, isi reloca activitatea in Romania.

Lohn-ul nu va putea sa dispara atata timp cat pretul fortei de munca este la un anumit nivel convenabil pentru investitor, el va fi pastrat in acea zona pe o perioada cat forta de munca si profitul este unul rezonabil", a spus Nita.

Judetul Covasna este unul in care domina fabricile de tip lohn, de unde si denumirea de "Valea Pantalonilor".

Fabricile de aici lucreaza in mare parte pentru export, iar de la inceputul anului si pana in prezent unele au fost nevoite sa faca disponibilizari din cauza ca au pierdut clienti importanti.

Numarul fabricilor specializate in confectii care functioneaza in acest judet ajunge la 13, iar de aici pleaca anual spre export peste 5 milioane de perechi de pantaloni.

In "Valea pantalonilor" se fabrica marci renumite, ca Boss, Mayer, Alberto sau Sansiro, care ulterior sunt vandute pe piete din intreaga lume. 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#nita, # fabrici, # lohn, # marci, # forta munca , #stiri BNR