Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Complexul Neptun scos la vanzare

Complexul Neptun scos la vanzare

SC Olimp Estival 2002 SA Mangalia, in baza mandatului pe care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului l-a acordat reprezentantului sau in AGA, a oferit la vanzare, prin licitatie cu strigare, Complexul Neptun, informeaza AVAS.

Licitatia pentru vanzarea activului, format din constructie, mijloace fixe si teren aferent in suprafata de 28.724,16 mp, situat in statiunea Neptun, va avea loc pe 9 martie, ora 12,00, la sediul societatii Olimp Estival.

'In urma semnarii contractului de vanzare-cumparare si a incasarii pretului pe acest activ, banii vor intra in societate, se vor plati datoriile acesteia si va ramane, speram noi, si un numerar necesar investitiilor urgente pentru complexul din Olimp. Concomitent, va fi pregatita pentru privatizare societatea si va fi scoasa la vanzare, probabil la sfarsitul primaverii', a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Pretul de pornire al licitatiei este de sapte milioane Euro (fara TVA), calculat in lei, la cursul de schimb Lei/Euro al BNR, cel mai avantajos pentru societate, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 8 martie 2007, ora 12,00, acesta fiind si termen de decadere.

Lista candidatilor admisi va fi afisata la sediul societatii comerciale in data de 9 martie 2007, ora 10,00. Dosarul de prezentare a activului poate fi achizitionat la sediul societatii, incepand cu data de 22 februarie 2007, intre orele 9,00 - 15,00.

Decizia vanzarii acestui activ a avut la baza situatia economica dificila a societatii comerciale ce are foarte multe datorii, iar incasarile insuficiente pentru a efectua platile curente. Ca urmare, banii obtinuti din vanzarea acestui activ vor fi folositi pentru plata datoriilor societatii si pentru investitii in celelalte active din Olimp: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.

AVAS este actionarul majoritar al societatii, cu 54 la suta din capitalul social, din 24 octombrie 2006, prin transferul acesteia de la Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS).

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1022 ori