Boc va da OUG daca problema CA al BNR nu se rezolva in Parlament

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 13:22
896 citiri
Boc va da OUG daca problema CA al BNR nu se rezolva in Parlament

Presedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat joi ca partidul sau la lua parte la sedinta de plen a celor doua Camere doar daca pe ordinea de zi figureaza numai chestiunea BNR, si ca ia in calcul emiterea unei OUG care "sa rezolve problema" daca nu se valideaza in Parlament CA al bancii, relateaza NewsIn.

"Pozitia PDL este foarte clara, vom participa la sedinta care vizeaza BNR cu conditia ca acest punct sa fie singurul pe ordinea de zi.

Si acolo, de altfel, s-au incalcat procedurile de nominalizare si reprezentare din partea partidelor politice, dar PDL va participa la aceasta sedinta, daca Birourile Permanente vor decide cu privire la BNR", a declarat Boc.

Premierul a afirmat ca parlamentarii "daca au ca interes BNR, vor trebui sa convoace o noua sedinta, pentru ca acum ordinea de zi a fost epuizata din lipsa de cvorum".

"O noua sedinta pentru BNR va avea participarea PDL.

Daca nu se realizeaza nici asta, Guvernul se va gandi la posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta.

Nu se fuge de motiune.

Daca Parlamentul nu are capacitatea, cei de la PSD si PNL, sa voteze in Birourile Permanente o sedinta cu acest punct pe ordinea de zi, Guvernul va analiza posibilitatea unei ordonante de urgenta", a mai afirmat Boc.

El a precizat doar ca ordonata de urgenta ar putea "sa rezolve problema de la BNR".

#bnr, # sedinta, # ordonanta, # urgenta, # parlament , #stiri BNR