Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR vrea evidenta bancherilor cu salarii de peste un milion de euro pe an

BNR vrea evidenta bancherilor cu salarii de peste un milion de euro pe an


Institutiile de credit vor trimite bancii centrale informatii referitoare la angajatii care au salarii de cel putin un milion de euro pe an, potrivit unui proiect publicat pe site-ul BNR.

"In cazul angajatilor care beneficiaza de remuneratii de nivel inalt si care isi desfasoara activitatea profesionala pentru diferite entitati din Romania si din alt stat membru (de exemplu, atat la nivel de institutie mama, cat si la nivel de filiala, iar filiala este localizata in alt stat membru) sau care isi desfasoara activitatea profesionala pentru o sucursala dintr-un stat membru gazda, acestia vor fi clasificati la nivelul statului membru in care isi desfasoara cea mai mare parte a activitatii profesionale.

Angajatii care beneficiaza de remuneratii de nivel inalt care isi desfasoara activitatea profesionala in cadrul si in afara Spatiului Economic European vor fi clasificati la nivelul unui stat membru in cazul in care acestia isi desfasoara cea mai mare parte a activitatii profesionale in cadrul Spatiului Economic European", se arata in proiectul de ordin.

Prima raportare se intocmeste si se transmite Bancii Nationale a Romaniei de catre institutiile de credit pana la data de 15 decembrie 2012, pentru informatiile aferente remuneratiilor fixe si variabile acordate pentru activitatea profesionala desfasurata in anii 2010 si 2011.

Potrivit BNR, proiectul de Ordin "asigura transpunerea in cadrul de reglementare national a Ghidului privind exercitiul de colectare a datelor cu privire la angajatii cu venituri ridicate (Guidelines On the Data Collection Exercise Regarding High Earners - EBA/GL/2012/5) emis de Autoritatea Bancara Europeana".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1325 ori