BNR va pune in circulatie o moneda dedicata lui Nicolae Grigorescu

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 08:26
1459 citiri
BNR va pune in circulatie o moneda dedicata lui Nicolae Grigorescu

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 29 aprilie 2013, o moneda din argint dedicata aniversarii a 175 de ani de la nasterea lui Nicolae Grigorescu.

Valoare nominala a monedei zimtate este de 10 lei. Moneda are forma rotunda, diametrul de 37 mm si greutatea de 31,103 grame.

Aversul reda o compozitie grafica sugerand o paleta de pictura, care prezinta imaginea Muzeului Memorial 'Nicolae Grigorescu' din Campina; valoarea nominala '10 LEI', stema Romaniei, inscriptia 'ROMANIA' si anul de emisiune '2013'.

Reversul monedei prezinta portretul si semnatura pictorului Nicolae Grigorescu; inscriptia 'NICOLAE GRIGORESCU' si anii intre care a trait artistul '1838-1907'.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 360 de lei/buc. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

#BNR moneda Nicolae Grigorescu, #BNR moneda numismatica , #stiri BNR