BNR va intari relatiile cu Academia Romana

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 00:25
1010 citiri
BNR va intari relatiile cu Academia Romana

BNR va intari relatiile cu Academia Romana, pentru realizarea unor lucrari ample, concepute ca un "referential" care sa inspire strategii sau programe si "sa ingemaneze viziunile si idealurile generatiilor succesiv coexistente" ale Romaniei, a declarat guvernatorul institutiei, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

"Un rol esential pentru dezvoltarea durabila a Romaniei il are atragerea fondurilor europene, deoarece economisirea in Romania va ramane insuficienta o perioada relativ indelungata de timp. Banca Nationala va depune toate eforturile si va folosi intreaga sa expertiza pentru a accelera acest proces.

In acest context, doresc sa va spun ca Banca Nationala a Romaniei va intari relatiile sale istorice cu Academia Romana, pentru realizarea unor ample lucrari, concepute ca un referential care sa inspire strategii sau programe si sa ingemaneze viziunile si idealurile generatiilor succesiv coexistente ale Romaniei Contemporane", a spus Isarescu, in deschiderea unui concert organizat cu ocazia a aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR.

El a salutat prezenta sub cupola Ateneului roman a oaspetului de onoare, presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a fostului presedinte Ion Iliescu si a premierului Emil Boc si a multumit tuturor participantilor la eveniment.

La concertul organizat de BNR a participat si presedintele Traian Basescu.

"De altfel, una din concluziile pe care o evidentiaza istoria involburata de 130 de ani a Bancii Nationale a Romaniei, ca si istoria universala, este aceea ca, ori de cate ori dezbaterea publica coboara din campul infruntarii libere, intre ipoteze stiintifice corect fundamentate, in ringul argumentelor galagioase sau de autoritate, indiferent de rezultatul imediat, in ultima instanta, se produc victime la toate nivelurile societatii", a continuat Isarescu.

Legea de infiintare a BNR a fost publicata in Monitorul Oficial la 29 aprilie 1880, iar pe data de 5 septembrie a aceluiasi an, exact in urma cu 130 de ani, a avut loc prima sedinta a Consiliului institutiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#academie, #basescu, #bnr, #isarescu, #130 ani, #infiintare , #stiri BNR