Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR scoate o moneda de argint dedicata cardinalului Alexandru Todea

BNR scoate o moneda de argint dedicata cardinalului Alexandru Todea


Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, incepand de luni, 29 octombrie, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la nasterea cardinalului Alexandru Todea, informeaza vineri BNR.

Monedele din argint au o valoare nominala de 10 lei si au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 360 lei/bucata.

Monedele au forma rotunda, cu diametrul de 37 de milimetri si o greutate de 31,103 grame. Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Aversul monedei prezinta Catedrala "Sf. Treime" din Blaj, valoarea nominala "10 lei" si stema Romaniei, iar la exterior, circular, anul de emisiune "2012" si inscriptiile "Romania" si "Catedrala Sf. Treime, Blaj".Reversul monedei reda portretul lui Alexandru Todea si anii intre care a trait acesta "1912" si "2002", iar la exterior, inscriptia in arc de cerc "Cardinalul Alexandru Todea".

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1743 ori