Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: Ritmul de crestere a investitiilor s-a atenuat in ianuarie 2007

BNR: Ritmul de crestere a investitiilor s-a atenuat in ianuarie 2007

Ritmul de crestere a investitiilor a fost atenuat in luna ianuarie, acumularea de capital incetinindu-si dinamica in comparatie cu intervalul anterior, informeaza Buletinul de conjunctura al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Potrivit sursei citate, franarea activitatii de investitii a fost determinata in principal de comprimarea efortului financiar in industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratare a combustibililor nucleari, dar si de temperarea dinamicii investitiilor in activitatea de productie, transport si distributie a energiei electrice, termice, a gazelor si a apei calde si in industria de masini si echipamente si de aparate electrice.

Industria mijloacelor de transport si-a intensificat rata de crestere a investitiilor.

Conform buletinului BNR, au fost estimate scaderi ale performantei economice in principal in industria alimentara si a bauturilor, in industria chimica, de prelucrare a cauciucului si a maselor plastice, in activitatea de productie, transport si distributie a energiei electrice, termice, a gazelor si a apei calde, precum si in constructii si industria materialelor de constructii.

La polul opus s-au situat expectatiile din industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratare a combustibililor nucleari si din sectorul extractiv.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 742 ori