Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR: rezerva valutara, nou maxim istoric

BNR: rezerva valutara, nou maxim istoric

Rezerva valutara a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut cu 2,3 miliarde de euro in luna martie, atingand un un nou maxim istoric, de 32 miliarde de euro, in conditiile unor intrari de aproape trei miliarde de euro si a unor iesiri de 700 de milioane de euro.

Potrivit BNR, in cursul lunii martie au avut loc intrari de 2,997 miliarde euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit precum si venituri din administrarea rezervelor internationale.

Iesirile de 700 milioane euro au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.


In martie, Ministerul Finantelor a imprumutat un miliard euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la 5 ani.


Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone la finele primului trimestru, valoarea acesteia fiind de 2,748 miliarde de euro.


Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 martie 2010 au fost de 34,78 miliarde de euro, fata de 32,46 miliarde de euro la 28 februarie 2010.


Platile scadente in luna aprilie 2010 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 113 milioane euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1237 ori
Citeste mai multe desprebnr crestere rezerve valutare