Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR reduce la 18 la suta nivelul rezervelor minime obligatorii in lei

BNR reduce la 18 la suta nivelul rezervelor minime obligatorii in lei

Banca Nationala a anuntat decizia de reducere, de la 20 la suta, la 18 la suta, a nivelului rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei ale institutiilor de credit, incepand cu perioada de aplicare 24 noiembrie - 23 decembrie 2008. In sedinta Consiliului de Administratie a fost, de asemenea, hotarata mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 10,25 la suta pe an, gestionarea lichiditatii in vederea asigurarii unei functionari adecvate a pietei interbancare, precum si mentinerea nivelului actual al ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta ale bancilor comerciale la 40 la suta.

Consiliul de Administratie a discutat si aprobat Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care evalueaza contextul macroeconomic recent, analizeaza perspectivele inflatiei si identifica principalele provocari si constrangeri cu care politica monetara se va confrunta in perioada urmatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1183 ori