Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR pune in circulatie un set de monede avand ca tema preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene

BNR pune in circulatie un set de monede avand ca tema preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene


Banca Nationala a Romaniei lanseaza luni in circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat), o moneda din argint si o moneda din alama, pentru colectionare, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

Conform unui comunicat al BNR, Aversul monedei din aur reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "100 Lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2019".

Aversul monedei din argint reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "10 lei", stema Romaniei si anul de emisiune "2019".

Aversul monedei din tombac cuprat reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "1 Leu", stema Romaniei si anul de emisiune "2019".

Aversul monedei din alama, pentru colectionare reda harta Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019, momentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene; inscriptia in arc de cerc "Romania", valoarea nominala "50 Bani", stema Romaniei si anul de emisiune "2019".

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat si din alama) prezinta o compozitie ce contine logo-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si inscriptia circulara, Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Tirajul este de: 250 de seturi de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat); 250 monede din argint; 5.000 monede din alama, pentru colectionare. Preturile de vanzare sunt: 1.965,00 lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede (din aur, argint si tombac cuprat), inclusiv brosura de prezentare; 325,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare; 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alama, pentru colectionare.

Monedele din aur, argint, tombac cuprat si monedele din alama, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din aur, argint, tombac cuprat si a monedelor din alama, dedicate preluarii de catre Romania, la 1 ianuarie 2019, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1758 ori
Citeste mai multe despremoneda bnr moneda BNR Presedintia UE